Vikariatet ble et springbrett til fast stilling

Har du behov for å fylle en ledig stilling og opplever at det er utfordrende og tidkrevende å finne rette kandidat? Da er du ikke alene. Et flertall av bedriftsledere melder at det er vanskelig å skaffe rett arbeidskraft når behovet dukker opp.

-Et firma som BAUHAUS trenger noen ganger flere hender i butikken enn det vi har som ansatte. Da er det fint å kunne kontakte Stepp Inn som stiller med arbeidskraft, som har det vi trenger av erfaring, forteller Driftsassistent Inger Johanne Stokstad ved BAUHAUS Vestby. Videre forteller hun at det er oppgaver som truck-kjøring, sjauing, rydding, vasking og vareplassering det ofte er behov for akutt hjelp til.

Får hjelp til utvelgelse av rett person
Å fylle ledige stillinger kan prinsipielt løses på to måter. Enten ved egen ansettelse eller ved innleie. Ofte kan det være krevende å finne den neste medarbeideren på egenhånd og rekrutterings- og bemanningsbransjen kan være til god hjelp. Bransjen jobber systematisk med å tiltrekke seg søkere slik at vi har kvalifisert kompetanse tilgjengelig til enhver tid. I tillegg har vi god kompetanse og erfaring til å gjennomføre nødvendig kartlegging og utvelgelse av rett person til den enkelte stilling.

Monterer utstillinger
German lager nye utstillinger og bygger om i butikkene på Vestby og Liertoppen.

-Stepp Inn gjør det mulig for oss å raskt kunne få utført arbeidsoppgaver som ellers ville være tilleggsoppgaver for de fast ansatte, slike oppgaver som lett kan bli utsatt fordi de faste oppgavene tar tid. Det å kunne hente inn ekstra arbeidshjelp i korte perioder ser vi på som en stor fordel, sier Inger Johanne.

Rask tilgang på arbeidskraft
Det er flere gevinster ved innleie av arbeidskraft, og det er mange grunner til å benytte seg av en slik tjeneste. De viktigste årsakene er ofte knyttet til stor variasjon i oppdragsmengde, dekke midlertidig fravær og at det er utfordrende å finne rett arbeidskraft. Det å ha rask tilgang på relevant arbeidskraft er avgjørende for mange bedrifter. Innleie kan da være et godt alternativ for å unngå underbemanning, at arbeidet hoper seg opp eller at kolleger må ta belastningen som overtidsarbeid eller i verste fall at driften ikke opprettholdes som ønsket.

Inger Johanne ved BAUHAUS peker på flere fordeler: -Det er en fin måte å se kandidater til ledige stillinger, enten det er sesong eller fast. Hos oss er det ikke alltid den faglige bakgrunnen som er viktigst, men holdning, løsningsorientering og arbeidsinnsats. At vi også kan ansette folk uten en karanteneperiode gjør at vi følger ekstra godt med på de som er her fra Stepp Inn når vi har ledige stillinger.

Vikariat ble fast stilling
Akkurat dette er German Leonov et godt eksempel på. Han jobber i dag i 100 % fast stilling som montør for BAUHAUS etter å ha vist seg frem som vikar i våres. Etter kun få vakter som innleid vikar ble han tilbudt sommerjobb ved varehuset, og deretter fast stilling.

Trives med å kjøre truck
German trives når han kan kjøre truck, være handy og få brukt kreativiteten på jobb hos BAUHAUS Vestby

-Det å bli tilbudt stilling som montør var såpass interessant for meg at jeg valgte å takke ja til stillingen parallelt med at jeg ferdigstiller studiene mine. BAUHAUS har lagt opp stillingen med stor fleksibilitet slik at jeg får til å følge opp studiene innen finans på Handelshøgskolen BI. I tillegg til å ha fått jobb har jeg tatt sertifikatet, kjøpt meg bil og flyttet inn i kollektiv, smiler en fornøyd German.

Bygget CV gjennom vikaroppdrag
German ble kjent med Stepp Inn i 2019 da han var 18 år og ønsket seg sommerjobb. German ble deltidsansatt i Stepp Inn og leid ut som vikar til ulike kunder. Tilbakemeldingene var utelukkende gode og han ble raskt en ettertraktet medarbeider i ulike bedrifter.

-For meg var det strålende å komme i kontakt med Stepp Inn. Jeg fikk kjapp respons på min søknad og kom også ut i oppdrag raskt. Jeg tror jeg ble raskt sett fordi Stepp Inn er en mindre aktør, og dere håndplukker medarbeiderne deres. Jeg likte også fleksibiliteten deres og det at jeg fikk jobb når det passet meg og min skolegang. Jeg tenkte hele tiden at dette var en god mulighet til å bygge CVen min.

Godt miljø og spennende oppgaver
-Gjennom vikaroppdraget her på Bauhaus i mai fikk jeg vist meg frem. Jeg var opptatt av å gjøre en god jobb når jeg fikk denne muligheten, og det førte meg til fast stilling her, sier en fornøyd German.

Inger Johanne forklarer at BAUHAUS har sluppet unna permitteringer under Corona-pandemien. -I stengte perioder har vi endret arbeidsoppgavene og fått gjort mye som ellers blir utsatt. Takket være fleksible medarbeidere har dette latt seg gjøre.

-Jeg stortrives. Her er det et godt miljø, og ikke minst spennende og utfordrende arbeidsoppgaver med mange tidsfrister. Gjennom samtalen med German er det ofte blide kollegaer som passerer med en god kommentar eller to samtidig som de flytter varer eller rydder. Med 120 000 varer i sortimentet er det nok å gjøre for gjengen på BAUHAUS Vestby.

(Tekst og foto: Elisabeth Skoglund Johnsen)