– Stepp Inn forstår hva vi trenger

I snart et år har Faun Pharma brukt Stepp Inn som HR-partner på både bemanning, rekruttering og karriereveiledningstjenester.

Fauns logoFaun Pharma er en kontraktsprodusent for kosttilskudd og sportsnæring, og holder til i Vestby. For snart et år siden tok daglig leder Geir Smolan kontakt med Stepp Inn og HR-rådgiver Elisabeth Johnsen. Først fordi de hadde behov for flere vikarer, men det skulle vise seg at Stepp Inn kunne bidra med flere løsninger for bedriften.

– Jeg kjente Elisabeth litt fra tidligere og vi trengte folk. Derfor tok jeg først kontakt. Nå har Stepp Inn kjørt både bemanning, rekruttering og karriereveiledning for oss. Stepp Inn er tilgjengelige, men forstår også hva vi trenger. Det er jeg veldig fornøyd med, forteller Smolan.
Han opplever at bedriftene lærer av hverandre gjennom samarbeidet.

– Vi har en veldig god dialog. Samtidig er Elisabeth veldig flink til å lytte til våre behov, og det er fint å ha en å sparre med. Hun lærer oss bedre å kjenne, samtidig som vi også lærer hvordan vi kan være mer i forkant.

På grunn av kontraktsbaserte oppdrag fra ulike kjente merkevarer varierer bemanningsbehovet hos Faun Pharma. Smolan forklarer at dyktige vikarer fort kan få mer jobb når muligheten byr seg.

– Får vi noen vi liker så tar vi godt vare på dem og prøver å planlegge slik at de får lenger kontrakt. Vi har fått noen vikarer som vi gjerne ønsker å beholde fast videre. For oss som er en liten bedrift, er det en fin mulighet til å finne riktige folk.

Han har god tro på at det blir mye å gjøre fremover for bedriften.

– Vi har kunder som er i vekst, så vi må ligge helst et steg foran med både kompetanse og kapasitet, sier han.

Anledning til å tenke nytt
Da Faun Pharma og Stepp Inn startet samarbeidet kom det også frem at Stepp Inn kunne bistå med flere tjenester enn bemanning. Etter en internevaluering av ledelsen hos Faun Pharma kom de frem til at de hadde behov for en annen kompetanse i administrasjonen. Derfor fikk noen ansatte tilbud om sluttpakke, med tilbud om karriereveiledning hos Stepp Inn.

– Jeg tror at en karriereveiledningsprosess kan gi noe positivt. At folk får en anledning til å tenke nytt. Vi har hatt tre på karriereveiledning hos Stepp Inn og alle har fått seg ny jobb, forteller Faun Pharmas daglige leder.

– Få har for eksempel lært å gå på intervju, og kan ha nytte av å få litt tips til hva man skal si og gjøre.

Han mener det er et godt tilbud som arbeidsgiver kan tilby en arbeidstaker som står i en vanskelig situasjon.

– Jeg tror det skal litt til for en ansatt som har fått en sluttpakke skal betale for noe sånt selv, men når man får det skattefritt, så er det større sjanse for at de benytter seg av det. Jeg tror på styrken i at en god veileder kan gjøre nyttige ting for en som står i den situasjonen.

Godt innsalg for ønskede kandidater
Da Faun Pharma hadde behov for en ny produktutvikler bistod også Stepp Inn i rekrutteringsprosessen. Etter en grundig jobbanalyse, stod Stepp Inn for utforming av utlysning, sortering og førstegangsintervjuer av aktuelle kandidater, samt referansesjekk og testing.

Produktutvikler hos Faun Pharma
REKRUTTERT: Ida Marie Pedersen ble rekruttert inn som ny produktutvikler hos Faun Pharma

Foruten at det var tidsbesparende for Smolan, mener han også at å benytte seg av en erfaren rekrutteringspartner bidrar i innsalget når man har funnet den rette kandidaten.

– Det folk ofte glemmer er at man i en rekruttering skal selge like mye som man skal kjøpe. Etter man har fått inn søknadene og gjort intervjuene sitter man igjen med en man ønsker å ansette. Den kandidaten har sikkert andre søknader ute og er i andre prosesser. Da må man selge seg inn, forklarer han.

– Man skal bygge opp en ramme av grundighet og seriøsitet i en rekrutteringsprosess. Så kandidaten skjønner at ting er gjort på en skikkelig måte. Med en rekrutteringspartner har man både noen å sparre med, men de er også erfarne intervjuere, har tester og andre metoder som bygger et seriøst rammeverk. Det blir en del av salget mot kandidaten, mener han.